Infó és regisztráció

Az „Alkotó energia ÚJRA!” pályázaton olyan, a 16. évüket betöltött, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező devizabelföldi természetes személyek vehetnek részt, akik régi vagy használt, illetve maradék dolgokból újat varázsolnak, ezzel nem csupán megóvják az értékeket az enyészettől és a hulladékká válástól, de új értéket is teremtenek.

Az „Alkotó Energia ÚJRA!” kezdeményezés legfőbb célja - összhangban azzal, hogy az atomerőmű klímabarát módon termel villamos energiát - annak bemutatása, hogy a környezet védelmében milyen kreatív módon hasznosíthatók újra az egyébként kidobásra szánt tárgyak, anyagok, emellett fontos a társadalmi tudatosság fejlesztése is.

5 dolog, amit tudnod kell a pályázatról

 • A pályázók mindkét kategóriában akár egyszerre is nevezhetnek, kategóriánként, legfeljebb 2 db tárggyal.
  Egy tárgy csak egy kategóriában nevezhető.
 • Nevezési kategóriák:

  ÚJRA! karácsonyfadíszek:
  Ebben a kategóriában újrahasznosított karácsonyfadíszekkel, illetve hulladék/maradék anyagokból, vagy a természetben fellelhető anyagokból készített karácsonyfadíszekkel lehet nevezni.

  ÚJRA! karácsonyi dekorációk:
  Ebben a kategóriában bármiféle, újrahasznosítással létrehozott (a karácsonyfadíszek körébe nem tartozó) karácsonyi dekorációval lehet nevezni.
 • Az „Alkotó Energia ÚJRA!” pályázaton olyan, a 16. évüket betöltött, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező devizabelföldi természetes személyek vehetnek részt, akik régi vagy használt, illetve maradék dolgokból újat varázsolnak, ezzel nem csupán megóvják az értékeket az enyészettől és a hulladékká válástól, de új értéket is teremtenek.
 • A pályázás regisztrációhoz, részvételi szabályzat és adatkezelési tájékoztató elfogadásához, kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázók esetén szülő/gondviselő aláírásához kötött. Kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázók esetén a szülő/gondviselő beleegyező nyilatkozatának feltöltése kötelező. A pályázathoz kapcsolódó szülői hozzájáruló nyilatkozat ide kattintva érhető el. Az adatkezelési tájékozató és a részvételi szabályzat elfogadása, életkortól függetlenül, minden résztvevő esetén kötelező. A pályázathoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide , a részvételi szabályzat pedig ide kattintva érhető el.
 • A pályázati anyag tartalma:
  Az elvárt fájlformátum: JPG, tárgyanként minimum 1 db, legfeljebb 3 db fotó. A képeket minimum 1 megapixeles felbontású kamerával rendelkező készülékkel kell elkészíteni. A kép mérete oldalanként legalább 1000 pixel kell legyen és maximum 20MB lehet.

  A nevezett tárgy készítésének technológia címe maximum 500, leírása maximum 1000 karakter terjedelemben (hogyan készült, felhasznált anyagok, technika, eszközök.)

  Kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázó esetén a szülő/gondviselő hozzájáruló nyilatkozata (aláírva, szkennelve vagy fotózva – nagyfelbontású jpg-, vagy pdf- formában)

Regisztráció

A 2019-es „Alkotó Energia ÚJRA!” pályázatra a regisztráció lezárult.